
Składniki
null
null
1 łyżka
200 gramów
200 gramów
0.5 opakowania
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugoruj w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i posyp bułka tartą.
Krok 3
Ugotowany makaron wymieszaj z fasolką, szynką oraz połową sera. Dopraw.
Krok 4
Wszystko to włóż do naczynia żaroodpornego i posyp resztą sera.
Krok 5
Zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej