
Knorr Rozkosze podniebienia Kremowa Zupa Szparagowa
Uroczysty obiad, czy elegancka kolacja we dwoje? Kremową zupę szparagową możesz zaserwować na każdą okazję.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Rozkosze Podniebienia Kremowa Zupa Szparagowa
Gotowane, smażone czy duszone szparagi to prawdziwie królewski smak, za którym przepadają niemal wszyscy. Jeśli domownicy także lubią to wyjątkowo smaczne warzywo, zaskocz ich przygotowując niezwykle aromatyczną potrawę. Wystarczy mieć kilka prostych składników, torebkę Knorr Kremowa Zupa Szparagowa oraz poznać kilka prostych kroków. Gotowi? Ruszamy do kuchni!
Krok 1
Do garnka wlej 500 ml ziemnej wody, wsyp zawartość opakowania Knorr Kremowa Zupa Szparagowa i bardzo dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Zawartość garnka doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj około 5 minut, często mieszając, by gęsty płyn nie przywarł do dna.
Krok 3
Gotową zupę dopraw do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Przed podaniem potrawę możesz skropić oliwą z pierwszego tłoczenia.
Krok 4
Krem szparagowy możesz podawać na wiele sposobów. Najlepiej smakuje z gotowanymi główkami szparagów i drobno siekaną natką pietruszki. Z wyśmienitym smakiem zupy świetnie komponują się również prażone orzechy lub płatki migdałowe, chrupiące grzanki oraz chipsy bekonowe. Mmm… pycha!