Babka czarno-biała przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka czarno-biała

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

10

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szczypta

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier i żółtka utrzeć na białą masę.

Krok 2

Dodać cukier waniliowy, sok z cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

W osobnym naczyniu ubić białka na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z ciastem.

Krok 4

Połowę ciasta przełożyć do wysmarowanej formy, a do reszty dodać kakao i wymieszać.

Krok 5

Piec ok. godziny w 180 stopniach.

Krok 6

Zawsze dla pewności sprawdzam patyczkiem czy ciasto jest upieczone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka czarno-biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka czarno-biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka czarno-biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka czarno-biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka czarno-biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka czarno-biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka czarno-biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka czarno-biała - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Murzynek z kremem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej