
Składniki
2 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
4 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 szczypta
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasię, cukier i żółtka utrzeć na białą masę.
Krok 2
Dodać cukier waniliowy, sok z cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
W osobnym naczyniu ubić białka na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z ciastem.
Krok 4
Połowę ciasta przełożyć do wysmarowanej formy, a do reszty dodać kakao i wymieszać.
Krok 5
Piec ok. godziny w 180 stopniach.
Krok 6
Zawsze dla pewności sprawdzam patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej