Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

560 gramów

800 gramów

8 łyżek

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Borówki amerykańskie umyj, osusz. Płatki jęczmienne zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, żeby napęczniały.

Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - Krok 1

Krok 2

Jogurt wymieszaj z miodem.

Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - Krok 2

Krok 3

W pucharku ułóż warstwami borówki, płatki i jogurt.

Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy B2, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej