Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
560 gramów
800 gramów
8 łyżek
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Borówki amerykańskie umyj, osusz. Płatki jęczmienne zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, żeby napęczniały.

Krok 2
Jogurt wymieszaj z miodem.

Krok 3
W pucharku ułóż warstwami borówki, płatki i jogurt.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy B2, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej