Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski
średnie
22 osoby zapisały

Składniki
0.5 łyżeczki
400 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
800 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety posyp solą i pieprzem.
Krok 2
Pomidory posyp cukrem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Krok 3
Pokrój je w plastry i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Oliwę wymieszaj z mąką i papryką.
Krok 5
Filety połóż na pomidorach, polej doprawioną oliwą i piecz przez 20-25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej