ciasto kokosowe bez pieczenia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ciasto kokosowe bez pieczenia

Autor: Bożena Przysiężniuk

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

70 gramów

1 szklanka

200 gramów

4 łyżki

150 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spód: - herbatniki rozkruszyć w blenderze i wymieszać z masłem, wysypać do formy (ja robiłam w takim średniej wielkości naczyniu żaroodpornym) i przyklepać alby się nie rozpadało Krem: -Podgrzewamy mleko dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia, -do mleka dodajemy kokos i chłodzimy masę, -śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i mieszamy z masą kokosową -taką masę chłodzimy i gdy zaczyna tężeć wykładamy na herbatnikowy spód, Polewa : -do garnka wlewamy śmietankę i połamaną czekoladę -podgrzewamy aż do momentu rozpuszczenia czekolady polewę czekoladową wykładamy na zastygniętą masę kokosową, wszystko chłodzimy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto kokosowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto kokosowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto kokosowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto kokosowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto kokosowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto kokosowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto kokosowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ciasto kokosowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczarkowe knedle
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej