"Cycki teściowej" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

"Cycki teściowej"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

1

1

225 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos.

Krok 2

Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Przygotować według uznania poncz z wody, alkoholu i soku z cytryny.

Krok 4

Ostudzone ciasto zmoczyć ponczem według uznania.

Krok 5

Następnie wyłożyć krem do karpatki.

Krok 6

Na kremie układać biszkopty namaczane w ponczu.

Krok 7

Ułożyć na nich rodzynki, polać polewą czekoladową.

Krok 8

Włożyć do lodówki.

Krok 9

Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdyż ładnie przechodzi alkoholem ;) Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej