
Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 opakowanie
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
1
1
225 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos.
Krok 2
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Przygotować według uznania poncz z wody, alkoholu i soku z cytryny.
Krok 4
Ostudzone ciasto zmoczyć ponczem według uznania.
Krok 5
Następnie wyłożyć krem do karpatki.
Krok 6
Na kremie układać biszkopty namaczane w ponczu.
Krok 7
Ułożyć na nich rodzynki, polać polewą czekoladową.
Krok 8
Włożyć do lodówki.
Krok 9
Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdyż ładnie przechodzi alkoholem ;) Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej