Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

3 łyżki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę drobno siekamy.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 1

Krok 2

Przekładamy ja do miseczki Umieszczamy w rondelku z wodą i rozpuszczamy za pomocą kąpieli wodnej.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 2

Krok 3

Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy je do lodówki na 30 min.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 3

Krok 4

Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz liofilizowane maliny.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 4

Krok 5

Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule wkładamy do kubka i zalewamy ciepłym mlekiem.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej