Czekoladowe kule z piankami marshmallows przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe kule z piankami marshmallows

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

30 sztuk

2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.33 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce mieszamy kakao, cukier puder oraz cynamon.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 1

Krok 2

Czekoladę drobno siekamy.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 2

Krok 3

Przekładamy ja do miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 3

Krok 4

Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy do lodówki na 30 min.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 4

Krok 5

Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz mini pianek marshmallows.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 5

Krok 6

Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule możemy włożyć do kubka i zalać ciepłym mlekiem.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej