Czekoladowe kule z piankami marshmallows
NOWY PRZEPIS
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
120 gramów
30 sztuk
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.33 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce mieszamy kakao, cukier puder oraz cynamon.

Krok 2
Czekoladę drobno siekamy.

Krok 3
Przekładamy ja do miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 4
Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy do lodówki na 30 min.

Krok 5
Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz mini pianek marshmallows.

Krok 6
Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule możemy włożyć do kubka i zalać ciepłym mlekiem.


Dobra rada:
Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej