Dynia duszona z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dynia duszona z morelami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.75 szklanki

250 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ pokrój w kostkę, zalej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 2

Odcedź, wymieszaj z goździkami i cynamonem.

Krok 3

Morele zalej winem, zagotuj, wyjmij łyżką cedzakową, przestudź i pokrój w cienkie paski.

Krok 4

Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle.

Krok 5

Dodaj dynię, morele, zalej wywarem z moreli, wymieszaj, duś 5 minut, dopraw solą i cukrem.

Krok 6

Dodaj orzechy, wymieszaj. Posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab z mięsa mielonego
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej