
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.75 szklanki
250 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miąższ pokrój w kostkę, zalej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem około 30 minut.
Krok 2
Odcedź, wymieszaj z goździkami i cynamonem.
Krok 3
Morele zalej winem, zagotuj, wyjmij łyżką cedzakową, przestudź i pokrój w cienkie paski.
Krok 4
Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle.
Krok 5
Dodaj dynię, morele, zalej wywarem z moreli, wymieszaj, duś 5 minut, dopraw solą i cukrem.
Krok 6
Dodaj orzechy, wymieszaj. Posyp natką.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej