
Składniki
3 łyżki
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę wrzuć do wrzącej wody na 3 minuty, odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i zarumień na oleju.
Krok 3
Dodaj brukselkę i oprósz przyprawami. Duś przez 15 minut na niewielkim ogniu.
Krok 4
Posyp zieleniną i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej