Łopatka duszona w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łopatka duszona w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

70 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystko podsmaż na oleju, oprósz pieprzem.

Krok 2

Rosół drobiowo-wołowy Knorr rozpuść we wrzątku i dodaj do mięsa. Duś 30 minut.

Krok 3

W tym czasie poszatkuj kapustę, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Warzywa dodaj do mięsa i duś kolejne 30 minut. Dopraw, jeżeli uznasz to za konieczne.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej