Kurczak złocistej przyprawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak złocistej przyprawie

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1-Kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze część tak aby górna cześć z ćwiartki pasowała nam do formy 2- Kurczaka obtaczamy w przyprawie dokładnie.

Krok 2

3- Do formy wkładamy plasterki margaryny 4- Na margarynę kładziemy kurczaka w przyprawie wkładamy do piekarnika pieczemy około 60 minut w 180 stopniach polewając od czasu do czasu sosem z margaryny i kurczaka który nam się wytapia żeby za bardzo się nie spiekł i był mięciutki

Krok 3

Tka upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po tajsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej