Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś lekko rozklepać tłuczkiem do mięsa . Marynatę zrobić mieszając proszek i torebeczki włożonej do Fixu, olej, miód, wodę . Pastę wetrzeć dobrze w mięso. Zostawić na kilkanaście minut. Włożyć każdą porcję w papierową torebkę która była w opakowaniu Fixu - posypując mięso igiełkami rozmarynu ( w każda torebkę włożyć kawałek gałązki. . Zawinąć brzegi torebek tak by były szczelnie zamknięte . Dużą patelnię rozgrzać .Na suchą kłaść mięso w torebkach. Smażyć ok. 4 minut z każdej strony .

Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - Krok 1

Krok 2

Zdjąć z patelni .Rozerwać papier ( usunąć igiełki i gałązki rozmarynu ) i wyłożyć mięso na talerz .

Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - Krok 2

Krok 3

Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką lub jako ciepłą przekąskę z pieczywem i warzywami. W każdym wypadku dekorować gałązkami świeżego rozmarynu.

Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej