
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
400 mililitrów
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
500 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.
Krok 2
Czosnek rozgnieć i zeszklij na oliwie z oliwek.
Krok 3
W garnku rozgrzej śmietanę z parmezanem i rokpolem. Ugotuj.
Krok 4
Do serów dodaj oliwę z czosnkiem. Dopraw ziołami oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 5
Makaron odcedź, dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej