Makaron z sosem bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem bazyliowym

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź i trzymaj w cieple.

Krok 2

Sos: stale mieszając, ser stopić na maśle, dodać przyprawę Kucharek i śmietanę, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, dodać bazywlię i obrany, zmiażdżony czosnek. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy wlać 2-3 łyżki przegotowanej wody.

Krok 3

Makaron nałóż na talerze, polej sosem. Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz cebulowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej