
Składniki
null
null
0.5 opakowania
4 sztuki
30 sztuk
400 gramów
1.5 łyżki
6 sztuk
null
4 łyżki
150 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie odciśnięty szpinak wymieszaj z jajkami i oliwą.
Krok 2
Dodaj mąkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto.
Krok 3
Rozwałkuj na cienkie placki i pokrój w paski. Ugotuj w osolonym wrzątku.
Krok 4
Pomidory pokrój w paski.
Krok 5
Na oliwie podsmaż posiekany czosnek , dodaj pomidory i pokrojone oliwki.
Krok 6
Wymieszaj z makaronem i oprósz pieprzem. Przed podaniem posyp parmezanem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej