
Składniki
2 łyżki
3 sztuki
null
1 kilogram
null
1 łyżka
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
150 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozetnij na płat i zbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Obrane marchewki ugotuj.
Krok 3
Boczek i marchewki pokrój w paski.
Krok 4
Na mięsie rozłóż parówki, boczek, marchewki i ogórki.
Krok 5
Zwiń roladę, obwiąż nicią i oprósz mąką.
Krok 6
Olej z masłem rozgrzej i zrumień roladę, podlej bulionem Knorr i duś 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej