Gorący kubek wersja wzbogacana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorący kubek wersja wzbogacana

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

5 sztuk

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki umyć , osuszyć i osuszyć . Przekroić na połówki. Na małej patelni rozgrzać olej. Posypać go rozkruszoną mini kostką czosnkową . Obsmażyć na nim na rumiano kromeczki bułki ( z obu stron ) . Zdjąć na bok . Na patelnię na ten sam olej włożyć przecięciem do dołu pomidorki i smażyć moment - obrócić i jeszcze moment ogrzewać. Zdjąć z patelni.

Krok 2

Gorący kubek zalać w miseczce wrzątkiem. Przykryć talerzykiem na 3 minuty. Odkryć . Dodać koncentrat i dobrze rozmieszać . Wrzucić pomidorki i pokruszony ser . Posypać pieprzem i natką pietruszki. Podawać z grzankami .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej