Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie jest banalne na początek obieramy warzywa i kroimy je na paski o długości mniej więcej 2 cm. Następnie rozpuszczamy rosołek i warzywa wraz z rosołkiem dajemy na patelnię i podsmażamy, aż warzywka będą średnio miękkie.

Krok 2

Kolejnym etapem jest przygotowanie piersi z kurczaka. Kroimy ją w 2 centymetrowe paski, a następnie w kostkę. Przygotowaną pierś nacieramy następującą miksturą :rosołkiem z łyżką stołową oliwy z oliwek, a także z przyprawiamy pieprzem, solą, przyprawą grillową i kebab i dodajemy 3 ząbki czosnku - wyciśnięte.Tak natarte mięso zostawiamy na około 15 minut i następnie możemy dodać do warzyw i smażymy, aż mięso będzie gotowe i warzywa miękkie.

Krok 3

W między czasie nastawiamy wodę na ryż. Do wody dodajemy oliwe, sól i kurkumy małą łyżeczkę. Gdy ryż się ugotuje mięso też już powinno być gotowe, więc pozostaje tylko przygotować talerze i nakładamy ryż a na niego mięso z warzywami.

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej