
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
25 dekagramów
1 szklanka
2 sztuki
0.5 łyżki
1 łyżka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgotuj połówki ziemniaków w mundurkach w litrze wrzątku z kostkami Rosołu z kury Knorr.

Krok 2
Posyp ziemniaki pieprzem oraz papryką i ułóż na wysmarowanej dużą ilością oliwy blasze.

Krok 3
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz ziemniaki przez 20 minut (przewróć je w trakcie pieczenia).

Krok 4
Wymieszaj ser biały z jogurtem, dodaj drobno posiekane: cebule, rzodkiewki, szczypior i koperek. Posól do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 5
Każdą upieczoną połówkę ziemniaka posmaruj masłem, a następnie nałóż ser.

Dobra rada:
Podawaj z kefirem lub zsiadłym mlekiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej