Słodko-kwaśna potrawka po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

100 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w paski.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 1

Krok 2

Smaż kurczaka na rozgrzanej patelni z olejem, aż mięso będzie złociste.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa mrożone i pędy bambusa.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kolejne 5 minut. Taką potrawkę najlepiej podawaj z białym ryżem.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słodko-kwaśna potrawka po tajskuSłodko-kwaśna potrawka po tajsku

Pierś z kurczaka pokrój w paski.