Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

2 plastry

4 plastry

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mieszankę warzywną, duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Dodaj przecier pomidorowy i szparagi. Dopraw do smaku. Duś jeszcze przez 15minut.

Krok 3

Warzywny farsz przełóż do wysmarowanych tłuszczem kokilek. Do każdej wbij po jednym surowym jajku, nie mieszaj.

Krok 4

Wędlinę posiekaj drobno i przykryj białka, żółtka pozostaw na wierzchu. Oprósz solą i pieprzem. Piecz przez ok. 10-15min. w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni, do czasu, gdy jajka się zetną.

Krok 5

Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej