
Składniki
6 sztuk
4 plastry
3 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
10 sztuk
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep razem z przyprawą Knorr.

Krok 2
Szynkę i czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni. Następnie zalej jajkami.

Krok 3
Pomidorki pokrój w plasterki i ułóż na masie jajecznej.

Krok 4
Oprósz frittatę startym parmezanem.

Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i zapiekaj przez kilka minut. Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Frittata z szynką
Danie jajeczne inaczej? To musi być frittata, która jest czymś zdecydowanie więcej niż tylko kolejną wersją jajecznicy lub omleta. Śmiało podasz ją w porze śniadania, ale serwowanie frittaty z patelni z szynką na obiad to równie trafiony pomysł. Masz ochotę na gorącą i kolorową kolację? Już wiesz, że warto w takim razie wybrać przepis na frittatę.
Dla kogo? Frittata z szynką i pomidorami to doskonała propozycja dla wszystkich fanów klasycznych jajecznych specjałów. Jej zrobienie zajmuje trochę więcej czasu, niż jest to w przypadku podstawowej jajecznicy, ale efekt robi dużo większe wrażenie. Najwyższa pora, żeby trochę porozpieszczać swoje kubki smakowe, wykorzystując przepis na frittatę.
Na jaką okazję? Chcesz, by weekendowe śniadanie było wyjątkowym posiłkiem w niespiesznej atmosferze? Podaj apetyczną frittatę z wędliną, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem. Wreszcie nie musisz się spieszyć, więc uczcij to niebanalną potrawą.
Czy wiesz, że? Przepis na frittatę pochodzi z Włoch. Nazwa przysmaku związana jest ze słowem fritate, tłumaczonym jako smażyć. Należy jednak pamiętać, że ważnym elementem przygotowania frittaty z szynką jest umieszczenie go na kilka minut w piekarniku.
Dla urozmaicenia: Zastanawiasz się, czy włoską specjalność można przyrządzić wegetariańsko? Nie ma problemu! Frittata z cukinią smakuje wyśmienicie. Dorzuć do niej także szpinak, oliwki i suszone pomidory.