Marynowane pieczarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane pieczarki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

heart
409 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

354 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

697 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

4 ziarna

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj ząbki czosnku, do rondla wlej oliwę i wodę oraz sok cytrynowy.

Marynowane pieczarki - Krok 1

Krok 2

Włóż czosnek, ziarenka pieprzu, 1 listek laurowy i tymianek.

Marynowane pieczarki - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj 20 minut.

Marynowane pieczarki - Krok 3

Krok 4

Do gorącej zalewy włóż pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Zagotuj i od razu zdejmij z ognia. Pieczarki pozostaw w zalewie, aż całkowicie ostygną.

Marynowane pieczarki - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Cristina Maternia

    Cristina Maternia , 01.09.2018

    SUPER

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Focaccia z cebulą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynowane pieczarkiMarynowane pieczarki

Należą do grona najbardziej popularnych grzybów uprawnych na świecie. Od lat wykorzystywane jako dodatek do sosów, zup czy farszu do pizzy. Łatwo dostępne, przystępne cenowo, a co najważniejsze – pyszne! To obowiązkowy składnik każdej kuchni! Dziś pod lupę weźmiemy pieczarki! Szukasz przepisu na potrawę z ich wykorzystaniem? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Marynowane pieczarki to strzał w dziesiątkę!

Dla kogo?

Jeśli masz słabość do smaku aromatycznych, leśnych kapeluszy, ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

Na jaką okazję?

Pieczarki marynowane urozmaicą każdy obiad. Dobrze poradzą sobie również w roli przekąski. Na stole pełnią funkcję reprezentatywną! Jedno jest pewne – nikt się im nie oprze!

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania marynaty możesz wykorzystać liście laurowe, które dodadzą marynowanym pieczarkom wyjątkowego aromatu.