Kąski w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski w pomidorach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

null

400 gramów

null

2 łyżki

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek, cebulę obierz i posiekaj. Do mięsa dodaj 1 cebulę, jajko, tartą bułkę i 2 łyżki wody. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr Wyrób jednolitą masę.

Krok 2

Z przygotowanego mięsa uformuj niewielkie kuleczki i podsmaż je w 2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Resztę cebuli i czosnku zeszklij na jednej łyżce oleju. Dodaj pomidory razem z zalewą i zagotuj.

Krok 4

Dopraw do smaku Delikatem Knorr, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

Krok 5

Cały czas mieszając gotuj do momentu aż sos lekko zastygnie. Połącz go z pulpecikami. Odcedzony makaron rozłóż na talerze i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej