Galaretka kawowa z pianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka kawowa z pianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 szklanka

0.25 łyżeczki

1.5 łyżeczki

5 łyżek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę zaparz w ekspresie przepływowym z dwoma szklankami wody.

Krok 2

Do cukru białego dodaj 0,25 szklanki wody i podgrzewaj go do momentu, gdy się rozpuści.

Krok 3

Żelatynę namocz w łyżce wody i zostaw na minutę.

Krok 4

Do kawy dodaj syrop z cukru, żelatynę oraz olejek i mieszaj, aby żelatyna się rozpuściła.

Krok 5

Płyn włóż na 8 godzin do lodówki.

Krok 6

Śmietanę ubij wraz z brązowym cukrem i curry i udekoruj nią galaretki przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej