
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
50 gramów
1 łyżeczka
80 gramów
1 szczypta
0.5 łyżeczki
3 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj kaszę.

Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym maśle pokrojoną w kostkę cebulę oraz kurki , następnie dodaj puszkę pomidorów. Podgrzewaj 15 minut razem ze wszystkimi przyprawami.

Krok 3
Dodaj ciecierzycę i gotuj kolejne 10 minut.

Krok 4
Ogórki kiszone zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odciśnij nadmiar wody. Dodaj do reszty składników. Gotuj jeszcze 10-15 minut. Podaj gulasz z kaszą.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Gulasz z ciecierzycy
Pora na: Obiad.
Gulasz z kaszą to jedno z tych dań, które pojawia się na obiadowych stołach w każdym niemal domu. Można przygotować jego w innej wersję, w której mięso zastąpimy ciecierzycą, a klasyczny tłuszcz klarowanym masłem. To propozycja na pyszny obiad, który z pewnością przypadnie do gustu nawet zwolennikom kuchni mięsnej. Kluczem do sukcesu jest odpowiednie doprawienie gulaszu, w czym pomoże czosnek, liście laurowe, pieprz, pieprz ziołowy oraz majeranek. Zapraszamy na tradycyjny polski obiad w wegetariańskim wydaniu!
Dla kogo?
Gulasz to doskonałe uzupełnienie menu wysokobiałkowej diety 1500 kalorii. Danie polubią miłośnicy tradycyjnych smaków, w nowoczesnej odsłonie.
Wiesz, co jesz!
Gulasz z ciecierzycy dostarczy wam 476,6 kcal energii, a także 20,6 g błonnika oraz 18,2 g białka.
Czy wiesz, że?
Tradycyjny gulasz z mięsem wywodzi się z kuchni węgierskiej, w której zyskał miano dania narodowego. Ma wiele odmian, które różnicuje mięso, z jakiego został przygotowany. Jedną z najpopularniejszych odmian gulaszu jest marhapörkölt, przyrządzany z wołowiny.