Indyjskie ciasto kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie ciasto kukurydziane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżeczki

6 sztuk

1 szklanka

200 gramów

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składnik wrzuć do miski i dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Ciasto przelej do okrągłej formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40-50 minut.

Krok 3

Ciasto jest nie tylko pyszne, ale również wspaniale pachnie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej