
Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
15 dekagramów
3 szklanki
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z piersi z indyka pokroić w cienkie plasterki a potem w paseczki. Lekko posolić. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić indyka i obsmażyć na rumiano. Dołożyć pokrojoną drobno cebulę i dalej smażyć aż cebula będzie złota. Wlać wodę i zagotować. Przełożyć do garnka i dusić na małym gazie ( trochę płynu sie zgotuje ).
Krok 2
Nastawić wodę na ugotowanie makaronu. Dodać kostkę Rosołu z kury Knorr. Wrzucić makaron i ugotować al'dente.
Krok 3
W czasie kiedy gotuje się makaron do sosu dodać usiekany koper, roztarty ze śmietanką i 1/4 zimnej wody fixem. Dusić na malutkim gazie.
Krok 4
Makaron odcedzić.
Krok 5
Podawać polewając makaron sosem i posypując zieleniną ( czym lubimy, pietruszka , szczypior ).
Krok 6
Użyłam fixu do schabu a'la stroganoff jako bazy do bardzo prostego sosu z mięsem indyka. Po prostu - ja gotuję na 2 osoby i wszelkie porcje z przepisu na fixach jest dla mnie za duża. Nie mam ochoty jadać 2 dni pod rząd tego samego więc robię pół porcji - a drugie pół próbuje przerabiać za jakiś czas na inną potrawę. I muszę przyznać , ze za każdym razem mi sie to udaje. Fajna sprawa - 1 Fix - dwa dania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej