Penne alla Puttanesca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne alla Puttanesca

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne alla PuttanescaPenne alla Puttanesca

Pasta alla puttanesca została wymyślona jednocześnie w Rzymie, w Neapolu i na Ischii. C ciekawe każde z tych miejsc przypisuje sobie palmę pierwszeństwa jeśli chodzi o jego wymyślenie. Nie nam to roztrząsać, ważne jest pysznie.