Sałatka z marynowanym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanym tofu

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z marynowanym tofuSałatka z marynowanym tofu

Tofu to twarożek sojowy otrzymywany z mleka sojowego, według legendy wynaleziony w Chinach w 164 r. p.n.e. przez Liu Ana. Daje się łatwo i szybko przyrządzać na różne sposoby, np. tofu pokrojone w kostki i gotowane na ostro z mielonym mięsem, to tradycyjne danie kuchni syczuańskiej. W Pekinie jada się je na zimno z czosnkiem albo w formie długich, twardych paseczków