Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiemSzybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem

Klasyczne jednogarnkowe danie z Hiszpanii tym razem proponujemy wersję z kiełbasą chorizo, kurczakiem i krewetkami. Paella to nazwa i dania i specjalnej płaskiej patelni w dwoma uchami służącej do jej przygotowania. Danie to można jednak śmiało przygotować na zwykłej dużej patelni.