Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 plastry

3 sztuki

0.75 sztuki

1 sztuka

2 garść

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na pieczywie ułóż rukolę, wędlinę i surowe plasterki pieczarek.

Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - Krok 1

Krok 2

Podawaj z papryką, ogórkiem kiszonym i daktylami.

Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy E, witamina B1, witamina B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej