
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 plastrów
6 łyżeczek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na blasze z piekarnika rozłożyć papier do pieczenia. Potem rozłożyć pokrojone steki z karkówki pokrojone w 2-3 centymetrowe kawałki.
Krok 2
Steki doprawić obustronnie solą oraz pieprzem i posmarować cienką warstwą majonezu.
Krok 3
Rozłożyć pokrojone składniki w kolejności : pieczarki w plastrach , cebula piórka i na koniec papryka pokrojona w paski.
Krok 4
Następnie piec przez około 45 min w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni. Przed końcem pieczenia na każdym z kawałków rozłożyć po jednym plastrze sera i ponownie włożyć do piekarnika na jeszcze około 5 minut.
Krok 5
Podawać z sosem czosnkowym i ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej