Karp nadziewany zapiekany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp nadziewany zapiekany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki. Karpia przygotuj, posól, obłóż cebulą i pozostaw na godzinę.

Krok 2

Bułkę namocz w mleko, odciśnij, po czym wymieszaj z masłem, jajkiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami.

Krok 3

Pieczarki posiekaj, uduś na oleju i dodaj do bułki.

Krok 4

Napełnij karpia farszem, zepnij wykałaczką i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Piecz około 50 minut. W czasie pieczenia podlewaj sosem z dna naczynia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Babka pomarańczowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej