
Składniki
200 gramów
500 gramów
2 sztuki
50 gramów
2 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmielony twaróg zmieszaj z jajkami, rozgniecioną fetą oraz posiekanym koperkiem.

Krok 2
Dodaj mąkę, przypraw solą i pieprzem. Zagnieć i uformuj wałki.

Krok 3
Pokrój ukośnie na niewielkie kluseczki.

Krok 4
Gotuj partiami w dużej ilości osolonego wrzątku przez 5 minut od wypłynięcia.

Krok 5
Bułkę tartą zarumień na maśle, polej gorące kluski.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej