
Składniki
300 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 garść
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. 2. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Ser bryndzę również przeciśnij przez praskę. 3. Do wystudzonych ziemniaków dodaj bryndzę, jajko, mąkę, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo) Formuj w dłoniach wałki z ciasta (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką),

Krok 2
Wałki ciasta pokrój w kopytka i ugotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut. Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Po zagotowaniu sosu dodaj łyżkę kwaśnej śmietany oraz połowę posiekanej natki pietruszki.

Krok 3
Na patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 4
Dodaj kluski oraz posiekaną natkę pietruszki. Delikatnie zamieszaj i natychmiast podawaj z sosem serowym na boku.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kluski leniwe z serem bryndza
Delikatne kluseczki leniwe okraszone smażoną na patelni cebulką to doskonała propozycja na apetyczny obiad. Wariant z bryndzą to klasyczne połączenie gotowanych kartofli z białą odmianą owczego sera. To nieskomplikowane danie potrafi przełamać kuchenną rutynę. Kluski leniwe to mączna potrawa, która może być dodatkiem do pieczonych mięs, szczególnie z sosami, ale równie często jest podawana solo – z różnymi rodzajami okrasy. Na jaki wariant byś się nie zdecydowała, sukces w kuchni masz gwarantowany. Kluski leniwe z serem bryndza przygotujesz na bazie składników, które masz w domu – ziemniaki, mąka, jajka lub z Fixu kopytka czy leniwe Knorr. Po dodaniu do nich bryndzy, otrzymasz ciasto, z którego zrobisz kluski. Najlepiej podawaj je polane usmażoną na tłuszczu cebulką, koniecznie z zielonym dodatkiem w postaci natki pietruszki. Odrobina czosnku zaostrzy smak leniwych i wydobędzie z nich to, co najlepsze.