Leniwe z bułką tartą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe z bułką tartą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

50 gramów

50 gramów

60 gramów

1 sztuka

10 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, twarogu, cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.

Krok 2

Przygotowujemy w międzyczasie garnek pełen wrzącej wody.

Krok 3

Przygotowane kluski wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy kilka minut.

Krok 4

Przygotowujemy zasmażkę z masła i bułki tartej.

Krok 5

Kluski nakładamy na talerze, na wierzch wykładamy zasmażkę i posypujemy cukrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej