Leniwe z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe z truskawkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

250 mililitrów

60 gramów

100 gramów

1 sztuka

500 gramów

10 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki dokładnie płuczemy, a następnie usuwamy szypułki. Posypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem.

Krok 2

Do owoców dodajemy jogurt naturalny, mieszamy i wstawiamy do lodówki by się sos nieco schłodził.

Krok 3

Z mąki, twarogu, masła cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.

Krok 4

Po ugotowaniu, leniwe wykładamy na talerze i polewamy obficie sosem truskawkowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej