
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, umyj i osusz, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej oraz masło.
Krok 3
Wrzuć czosnek oraz pieprz zielony, pieprz czarny i pieprz Cayenne.
Krok 4
Teraz dodaj krewetki i duś, aż zmiękną. Wrzuć paprykę i wszystko wymieszaj.
Krok 5
Krewetki posyp cukrem, polej brandy i podpal.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej