Pasztet z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

1 szklanka

4 sztuki

null

600 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek ugotuj w osolonym wrzątku, a bułki namocz w mleku.

Krok 2

Filet z łososia rozdrobnij, dodaj sól, pieprz, jajka, odciśniętą bułkę i śmietanę. Wymieszaj. Dodaj groszek.

Krok 3

Keksówkę nasmaruj masłem, przełóż masę.

Krok 4

Formę ustaw w brytfannie z wodą i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej