Krewetki w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

null szczypt

200 mililitrów

0.5 sztuki

300 gramów

1 łyżka

null szczypt

2 pęczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora pokrój w kosteczkę, cebulę i koperek posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij ją, po czym dodaj krewetki.

Krok 3

Zalej winem oraz śmietaną, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dorzuć pomidora i koperek. Poczekaj, aż sos zgęstnieje i wrzuć wszystkie przyprawy.

Krok 5

Dobrze wymieszaj i pogotuj chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej