
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.
Krok 2
W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Czekamy, aż cebula się zeszkli i dodajemy pokrojone w kostkę filety z piersi kurczaka oraz rozkruszony czosnek w mini kostce. Smażymy na małym ogniu, często mieszając. Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki i dusimy około 10 minut.
Krok 3
Gdy mięso będzie gotowe, zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy makaron i rukolę. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej