Pappardelle z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pappardelle z kurczakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

Krok 2

W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Czekamy, aż cebula się zeszkli i dodajemy pokrojone w kostkę filety z piersi kurczaka oraz rozkruszony czosnek w mini kostce. Smażymy na małym ogniu, często mieszając. Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki i dusimy około 10 minut.

Krok 3

Gdy mięso będzie gotowe, zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy makaron i rukolę. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej