
Składniki
1 sztuka
150 gramów
300 gramów
150 gramów
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę wraz z sodą i cukrem waniliowym.
Krok 2
Za pomocą miksera utrzyj miękkie masło z cukrem, dodaj jajko, a potem stopniowo dodawaj mąkę.
Krok 3
Ciasto zawiń w przeźroczystą folię i włóż na 5 minut do zamrażarki.
Krok 4
Na blasze do pieczenia połóż arkusz papieru do pieczenia. Z ciasta formuj małe kuleczki, układaj je na blasze, każdą kulkę lekko spłaszcz.
Krok 5
Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej