Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym

Autor: alllia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

350 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić cebulkę, pora, czosnek i podsmażyć na patelni dodając olej do zarumienienia.

Krok 2

Paprykę pokroić w kostkę, dać do wysokiego pojemnika, dodać pomidory oraz zawartość patelni i miksowac blenderem na gładką masę.

Krok 3

Wszystko wlać na patelnię i gotować na małym ogniu, dodać mleko i przyprawy. Ser utrzeć na tarce i kiedy sos się już zagotuje wrzucać malutkie porcje przypominające kulki do sosu. Sos jest równie pyszny z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos śliwkowy do mięs
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej