
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 opakowanie
5 sztuk
300 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj, wędlinę pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Fasolkę osącz z zalewy, rozgnieć widelcem i podsmaż w osobnym naczyniu razem z kilkoma kroplami sosu tabasco i przyprawami.
Krok 3
Dorzuć zrumienioną wędlinę i cebulę oraz posiekaną w drobną kostkę, oczyszczoną paprykę. Smaż przez kilka minut.
Krok 4
W naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem umieść na samym dnie placek tortilli, przełóż przygotowanym sosem, oprósz serem, osączoną z zalewy kukurydzą i przykryj kolejnym plackiem.
Krok 5
Powtarzaj warstwy do wykorzystania wszystkich składników, wierzch tortu naleśnikowego przykryj obficie warstwą sera.
Krok 6
Pomidora sparz i obierz ze skórki, potnij w plasterki i obłóż potrawę.
Krok 7
Wstaw do nagrzanego dobrze piekarnika i zapiekaj kilka minut do momentu, gdy ser się rozpuści i przyrumieni. Podawaj na gorąco razem z sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej