Rolada rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

50

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz, włoszczyznę oczyść pokrój i włóż razem z rybą do garnka.

Krok 2

Następnie rybę wyjmij, odsącz, wystudź i zmiel w maszynce. Przełóż do miski, dodaj jajka, bułkę tartą, posiekany koperek i śmietanę. Wyrób jednolitą masę i dopraw do smaku.

Krok 3

Rozłóż duży kawałek folii spożywczej i posmaruj odrobiną oliwy. Następnie nałóż masę rybną i uformuj wałek średnicy ok 5 cm. Całość zawiń dokładnie w folię i zwiąż końce.

Krok 4

Gotuj w wodzie ok 45 minut. Po wyjęciu ostudź, odwiń i pokrój w grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj cząstkami cytryny i listkami natki.

Krok 5

Dołóż listek, ziele oraz Bulionetkę Knorr - gotuj na wolnym ogniu 30 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej