
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odstaw je do ostygnięcia, następnie obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2
Łodygi selera naciowego dokładnie umyj, obierz i pokrój w paski. Sparz je, gotując 2 minuty we wrzątku. Następnie przełóż je do zimnej wody z lodem, aby nabrały ładnego koloru i zrobiły się chrupkie.

Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, następnie połącz go z pozostałymi składnikami i posiekanym koperkiem. Sałatka doskonale smakuje z pieczoną lub smażoną rybą, np. pstrągiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana z selerem
Prosta potrawa, która rozbudzi twoje kulinarne zmysły. Sałatka ziemniaczana z selerem to idealne towarzystwo dla ryb lub potraw z mięsa. Połączenie ziemniaków i ugotowanych na twardo jajek nie jest niczym szczególnym, ale gdy dodamy do nich chrupiący seler naciowy, świeży koperek i aromatyczny sos sałatkowy, to powstaje danie godne uznania. By je zrobić, ziemniaki ugotuj w mundurkach, dodając do wody nieco soli. Następnie obierz je i pokrój w kostkę, podobnie jak jajka. Łodygi selera naciowego dokładnie umyj, obierz i pokrój w paski. Przed dodaniem do warzyw sparz je we wrzątku, a następnie bez zwłoki włóż do naczynia z zimną wodą. Dodaj do niej kostki lodu, a seler nabierze ładnego koloru i stanie się kusząco chrupki. Pozostaje kwestia sosu. Koperkowo-ziołową saszetkę wymieszaj z olejem z pestek winogron. Nada on sałatce charakterystycznego posmaku. Smacznego!