Cebulowe naleśniczki z barszczem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe naleśniczki z barszczem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

12 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , jajek, mleka , wody gazowanej ,2 łyżek oleju , proszku do pieczenia i szczypty soli. Odstawić ciasto na 30 minut.

Krok 2

Patelnię służącą do smażenia naleśników postawić natłuszczoną olejem na gazie i mocno rozgrzać. Wlewać chochelką do zupy ciasto naleśnikowe i obracając patelnią rozprowadzić je na patelni . Usmażyć naleśniki ( po kolei 12 sztuk).

Krok 3

Obrać cebule i bardzo drobno pokroić. Usmażyć na złoto na 2-3 łyżkach oleju. Doprawić cebule do smaku rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Delikatem.

Krok 4

Nakładać farsz na naleśniki i zwijać w rulonik ( zawinąć w folię aluminiową by nie ostygły zanim sie przygotuje barszcz ).

Krok 5

Do szklanek ( kubków ) z wrzątkiem wsypać Gorące kubki i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pikantny sos bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej